Leukste voetbalteam van HTC op zoek naar begeleiders

Al ruim 10 jaar wordt er bij HTC gevoetbald door een groep mannen en vrouwen van 15 t/m 50 jaar die wat meer aandacht en handvatten nodig hebben en daardoor lastig meekomen in een regulier elftal. Dit kan komen door autisme, ADHD, niet aangeboren hersenletsel of een licht verstandelijke beperking. Maar de nadruk ligt bij ons niet op iemand zijn beperking. Wij zijn een voetbalteam en doen wat we het leukst vinden, voetballen! Plezier staat voorop en iedereen doet zijn best om zo goed mogelijk te voetballen. In het najaar van 2019 zijn we zelfs kampioen geworden! Een historische gebeurtenis in Zwolle.  Elke dinsdag trainen we van 18.30 tot 19.30 uur. Wij spelen in een KNVB competitie en spelen een halfjaarcompetitie. Onze tegenstanders komen uit de regio, bijvoorbeeld Kampen, Deventer, Wijhe, Heerde en Apeldoorn. Per halfjaar spelen wij ongeveer 10 competitiewedstrijden.

Het team dat we nu hebben is zo groot dat we er 2 elftallen mee kunnen vullen, hiervoor zoeken wij een trainer en leider(s). Voor de trainer is ook een vrijwilligersbijdrage beschikbaar van maximaal €1.700,- per jaar.

De wensenlijst vanuit de spelers is als volgt:

  • Duidelijkheid
  • De rust hebben om goed uit te leggen
  • Iemand tot de orde durven roepen als het nodig is
  • Inlevingsgevoel heeft, begrijpen dat iedereen anders is en dus ook anders reageert
  • Trainingen geeft die leerzaam zijn
  • Humor en plezier maken

De taken van de trainer zijn het voorbereiden en geven van de training op dinsdag (kan eventueel ook een andere dag worden) en het team coachen op de zaterdag. Als leider zou het fijn zijn als je ook op dinsdag aanwezig kan zijn, maar het gaat vooral om de zaterdag. Je taken zijn; de trainer ondersteunen, de tegenstander ontvangen, ervoor zorgen dat de spelers ranja halen in de rust en ze motiveren hun best te doen tijdens de wedstrijd. Het zou heel fijn zijn als je ook een rijbewijs en auto hebt, want bij een uitwedstrijd is het soms lastig om genoeg auto’s te regelen. Mocht je nou denken, trainer of leider hoeft niet zo nodig, maar ik vind het wel leuk om de dames en heren naar een uitwedstrijd te rijden ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Kortom, lijkt het je leuk om op dinsdagavond en/of zaterdagochtend een fantastische groep mensen te begeleiden bij hun favoriete sport? Stuur dan een mailtje naar gteamhtc@hotmail.com of bel/app naar 06-44047398. We beloven je dat elke keer met een glimlach weer naar huis zult gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *