7

Heren 7

HTC6G 2017-2018

HTC6G 2017-2018

Programma

Uitslagen

Stand

Staf

Spelers

Pas de zichtbaarheid van je gegevens aan op https://www.voetbal.nl/profiel/instellingen

Trainingstijden

trainingstijden

Donderdag 19:15-20:30

Programma Boekje

HTC6G 2017 Wythem

20171209 Wijthem 3 A5

ZAC

Beste Voetbalvrienden van 6G,
De gifbeker waarmee Socrates wel tien maal naar het Rijk van Hades gestuurd had kunnen worden lijkt nog lang niet leeg. Een hoorn des overvloeds, maar dan van groengeel bijtend gif. Zo was het zaterdag weer tijdens de wedstrijd bij ZAC. Er zullen niet veel supporters meer verrast zijn, het ergste kon weer worden gevreesd. En daar was alle reden toe, want net als in de beker (red. heel wat wedstrijden geleden) werd in de daarmee vergeleken kinderlijk simpele 6e klasse een ons aller Zes G vrij snel op achterstand gezet.
Eerlijk gezegd viel het mij mee dat Zes G qua niveau alsnog langszij kwam. En er gingen zelfs nog grote kansen op doelpunten verloren doordat Jeffrey LaFaille in riante scoringspositie de bal toch naast het doel schoof. Dat is overigens ook typisch Zes G. Waarom pas op het laatst die druk en niet gewoon heel de wedstrijd?
Tja kunstgras en bovendien een uitwedstrijd…
Een dolend Zes G, aangeslagen, zonder een greintje zelfvertrouwen, veel te weinig scorend vermogen in de ploeg, een middenrif zonder creatieve spelmaker, geen leider in het vaak zo ontredderde team, een niet altijd even betrouwbare doelman meer.
Dat begint knap vervelend te worden. Is dit relaas een wellicht toch een diep weggestopte frustratie en ongenoegen om het feit dat we tot nu toe 1 punt verzameld hebben.
In ieder geval passen de telkens weer opstekende (chronische) blessures van Pim van Unen in de teneur van het huidige seizoen, dat zich in no time heeft ontpopt tot een van de rampzaligste onder de vele slechte seizoenen, die wij als Zes G-ers zowel voor als na de eeuwwisseling voor onze kiezen hebben gehad. Dit is dan ook een (vrij vertaald) Kaffee Und Tee seizoen, maar dan afgekort tot de drie beginletters. En die trend gaat maar door, er komt geen einde aan.
Voetbalvrienden, “Haben Sie einige Stunden” zou Leo Beenhakker hebben gezegd, zolang kan ik hier nog wel over doorgaan. En aan zelfkastijding heb ik inmiddels genoeg gedaan. Dus we gaan positief verder naar de volgende wedstrijd
Het is niet allemaal kommer en kwel bij ons geliefde Zes G. In vergelijking met vorig seizoen hebben we wel een brede selectie en zijn we zelfs in de mogelijkheid om onze talenten op huurbasis over te doen naar een ander elftal omdat die een kwaliteitsinjectie  nodig hadden.
Vergeet niet lieve voetbalvrienden dat het Braziliaanse sambavoetbal in het verleden is ontstaan op de velden van HTC. Dit talent is af en toe nog zichtbaar bij Zes G.
“It’s a question of time.” Zoals de grote Louis Van Gaal zei. “From now, we are looking at upstairs.”  Zo ook geldt dit voor Zes G. Vandaag gaat dit elftal vol talenten vol passie de strijd aan om die drie punten op ons eigen sportpark te houden.  Vreet het gras op tot je groen poept
Forever Blauw-Wit
W.Z.Z.W.Z.D.B.
(Wij Zijn ‘t Zesde Wij Zijn De Beste)
Facta Non Verba

Programma 25-22-2017