Voorronde schoolvoetbaltoernooi bij sv HTC groot succes!

Sport Service Zwolle organiseert jaarlijks schoolvoetbaltoernooien voor basisscholen.  Zodoende worden kinderen gestimuleerd om al vroeg met sport en bewegen kennis te maken. De voorrondes worden bij enkele voetbalverenigingen, waaronder sv HTC, gespeeld; de finales worden half april 2022 in het stadion van PEC Zwolle gespeeld. Op woensdag 9 maart werden de voorrondes bij HTC gespeeld voor basisscholen in Aa landen, Holtenbroek en Dieze. In het totaal deden 10 scholen mee met 61 teams. Meer dan 600 voetballers (meisjes en jongens) bezetten de 4 velden van HTC die dag en probeerden de finales van deze voorronde te bereiken.

Mede dankzij de goede voorbereidingen van SSZ en het mooie weer was het een zeer geslaagde dag. Langs de kant stonden ook veel ouders en opa’s en oma’s te kijken. Naast een aantal vrijwilligers van HTC en medewerkers van SSZ werd ook een klas van Landstede Sport en Bewegen ingezet. Al met al werd deze dag een groot succes!

Bij de groepen 5/6 was er een bijzondere treffen. Het team van de Werkschuit (teamcoach jeugdvoorzitter van HTC Jan Muller) speelde de halve finale tegen het team van de Aquarel (met teamcoach Richard Hoornstra, ook lid van de jeugdbestuur van HTC). Die wedstrijd werd gewonnen door de Werkschuit. Maar in de finale moest Werkschuit weer tegen het 2e team van de Aquarel spelen (met teamcoach Leo Smid, jeugdleider bij HTC)  en die won de Aquarel.

En bij de meiden was er ook een succes van een HTC coach. Lisette Visser, bij HTC leider van JO14-2 was coach van groep 5-6 van de Wilgenburg en werd 1e bij deze voorronde met 19 gescoorde doelpunten en 0 tegendoelpunten! 

Na de prijsuitreiking kon door de organisatoren alleen maar tevreden terug gekeken worden op een zeer geslaagde voetbalmiddag!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *