HTC organiseert campagnedag KNVB voor G-voetbal

Bron: HTC organiseert campagnedag KNVB voor G-voetbal | De Swollenaer | Nieuws uit Zwolle en omstreken

Voetbalvereniging HTC is door de KNVB uitverkoren om in district oost de Zwaluwen Jeugd Beker te organiseren, aanstaande zaterdag. Een campagnedag die in het teken staat van G-voetbal. 

De deelnemende voetbalteams doneren via de KNVB jaarlijks (en dat al gedurende ruim zestig jaren) een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Dat geld komt ten goede aan amateurvoetbalverengingen die een subsidie aanvragen voor G-voetbal of andere vormen van passend voetbal. Of voor het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie. Ieder seizoen doen bijna 600.000 KNVB-jeugdspelers mee aan de Zwaluwen Jeugd Bekertoernooien en de Zwaluwen Jeugd Reeksen.

Iedereen is welkom aan de Brinkhoekweg 200 op sportpark De Pelikaan, waar vanaf 10.00 uur de officiële opening plaatsvindt. Om 11.30 uur is er een speciale demotraining en wedstrijd van HTC G1, het enige G-competitieteam van Zwolle.

Als het aan HTC ligt is er straks ook een tweede G-team want daarvoor is animo genoeg. De club is alleen naarstig op zoek naar een trainer. “Het is erg jammer dat we die g-voetballers nu ‘nee’ moeten verkopen”, vindt HTC-voorzitter Harm-Peter Wijnstok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *