In memoriam Bert Muller

Recent bereikte ons het droevige bericht dat onze erevoorzitter Bert Muller vrijdagavond 16 april 2021 op 76-jarige leeftijd is overleden. Bert is een icoon voor HTC: ruim 40 jaar is hij als vrijwilliger betrokken geweest bij onze club, waarvan 21 jaar als lid van het bestuur. Hij heeft heel veel taken bij HTC gehad en heeft de club meegemaakt in goede en minder goede tijden. Niets was te gek en hij was altijd bereid dingen te doen, zowel in de uitvoering als in de organisatie. Bert was een HTC-er in hart en nieren.

Bert heeft de laatste jaren een strijd geleverd tegen de ziekte Parkinson. Samen met zijn vrouw Greet wist hij met deze ziekte om te gaan. Het weerhield hen er niet van om tot kortgeleden samen bij HTC de ontvangst bij wedstrijden van het eerste te verzorgen. In de periode 1978 – 1999 heeft hij in het bestuur gezeten, waarvan 7 jaar als wedstrijdsecretaris en 14 jaar als voorzitter. Wedstrijdsecretaris was hij in de periode dat hij met zijn gezin in Aa landen woonde en HTC snel groeide. De wedstrijdplanning en alles wat daarmee samenhing was een megaklus. En Bert vatte die taak breed op: hij zorgde zelfs voor de belijning van de velden en het schoonmaken van kleedkamers. In zijn bestuursperiode werd met Berts hulp het G team van HTC opgericht. Daarnaast was Bert leider van teams waarin zijn zoon Ron voetbalde.

Maar er was veel meer waar hij zich voor inzette. Zo ging hij mee op pad met selectieteams, van leuke uitjes tot trainingskampen en was Bert altijd betrokken bij de voorbereiding van deze activiteiten. Ook bij de organisatie van horecatoernooien had hij een rol. Zelfs de HTC-er werd lange tijd in de huiskamer van de familie Muller in elkaar gezet en van hieruit bij de leden bezorgd. Greet was daarbij evenzeer betrokken: samen waren ze bij het jaarlijkse pupillenkamp en grote toernooien zoals het Hanzestad toernooi. Daarnaast was Bert bij de uitwisselingen in de negentiger jaren met Denemarken, Duitsland (Lünen) en Ierland van de partij. En of dit allemaal nog niet voldoende was, hield Bert zich bezig met sponsoring en reclameborden. Ook bij de nieuwbouw van HTC in de negentiger jaren droeg Bert zijn steentje bij. Namens het bestuur was hij actief in de bouwcommissie, met name bij het ontwerp en vergunningverlening van ons huidige clubhuis.

Naar aanleiding van al deze inzet werd Bert Muller in 1999 in de ledenvergadering benoemd tot erevoorzitter. Maar daarna bleef Bert (en ook Greet) actief bij onze club. Vooral voor het eerste team van HTC was hij steunpilaar. Hij hielp bij activiteiten en verzorgde samen met Greet de ontvangst van het bestuur bij wedstrijden. Dat Bert de rollator daarbij nodig had, deerde hem niet. De naam van Bert Muller is voor altijd verbonden aan HTC; we zullen de herinneringen aan hem koesteren.

We wensen Greet, de kinderen Ron, Miranda en Daniëlle en vanzelfsprekend ook de rest van de familie veel, heel veel sterkte om dit gemis te dragen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *