Overlijdensbericht Gerard Klaassen

In memoriam Gerard Klaassen

Met verslagenheid hebben we het bericht ontvangen, dat Gerard Klaassen op 73 jarige leeftijd vandaag,  5 maart 2021, is overleden.

Gerard was enkele maanden ziek;  zijn overlijden komt als een schok voor ons allen. Gerard was een vertrouwd gezicht bij HTC, die op de achtergrond heel voor de club deed. Niet voor niets is hij in 2017 tot lid van verdienste van HTC benoemd. Gerard voetbalde in het verleden lange tijd  bij HTC. Toen hij stopte met voetballen bleef hij verbonden met HTC. Vele jaren stond hij langs de lijn te kijken bij het 1e team, niet alleen omdat zijn zoon Alex in dat team voetbalde. Ook toen dat niet meer het geval was, bleef Gerard een trouwe supporter.

Veel leden van HTC kwamen bij Gerard in de garage en daar werd aan de koffietafel altijd over HTC gesproken. Ook bij festiviteiten van HTC en tripjes van de selectie, onder andere naar Duitsland en Ierland was Gerard van de partij. Hij sponsorde HTC op vele vlakken: jarenlang was Gerard Klaassen ook hoofdsponsor van HTC, ook toen de prestaties wat minder waren van het 1e elftal. En ook de jeugd en  supportersvereniging  konden altijd bij Gerard terecht. Zelf organiseerde hij ook gezellige avonden in de schuur van zijn boerderij, waarbij zijn vrouw Carla en dochters ook hielpen. En ook zeevissen was een uitje dat Gerard jarenlang voor HTC-ers organiseerde!

Een belangrijk principe voor Gerard was, dat spelers van het 1e van HTC niet werden betaald. Dat stond ook in zijn  sponsorcontract met HTC! Inmiddels is dat gewoon goed bij HTC! Gerard stond het liefst gewoon tussen de leden in de kantine met een biertje aan de bar; om de bestuurskamer ging hij met een grote boog heen en toespraken waren aan hem niet besteed.  

Voor alles wat Gerard heeft gedaan voor HTC zijn we hem erg dankbaar. De vele mooie verhalen over Gerard zullen wij als herinneringen koesteren.

We wensen zijn vrouw Carla, zijn kinderen Alex, Angelique en Ineke en de verdere familie veel, heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

Bestuur sv HTC,

Mede namens leden en supportersvereniging van HTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *