Regiocup

Geen competitie, maar wat dan?

De KNVB heeft laten weten dat de competities niet worden afgemaakt, omdat door de corona- maatregelen van de overheid nog niet iedereen weer in teamverband mag trainen. Daarom heeft de KNVB besloten een alternatief in het leven te roepen, namelijk: De Regio Cup. Dit was al besloten voor de elftallen / teams in de B-categorie. Onder deze categorie vallen de meeste elftallen / teams binnen s.v. HTC. De KNVB gaat er van uit, dat alle verenigingen mee zullen doen aan de Regio Cup.

Een mini competitie met verenigingen in de directe omgeving, waardoor er veel derby’s kunnen plaatsvinden. Hierbij is geen sprake van promotie of degradatie.

Daarnaast kent de KNVB ook de A-categorie. Onder deze categorie vallen HTC 1 en HTC 2 en de jeugdteams / -elftallen die spelen in de hoofdklasse. Daar gaat de KNVB ook De Regio Cup voor organiseren. Echter hierbij is sprake van vrijwilligheid. De vereniging beslist of wordt deelgenomen aan de Regio Cup. Vraag mij niet waarom er een onderscheid is tussen de A-categorie en de B-categorie, want daar moet ik het antwoord op schuldig blijven.

Of het spelen om De Regio Cup ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden, is nog onduidelijk, want dat is afhankelijk van de beslissingen van de overheid inzake de coronamaatregelen. Op dit moment is elke vorm van competitie niet toegestaan, alleen onderlinge wedstrijden zijn mogelijk voor spelers in de leeftijd tot en met 26 jaar. Dus al onze clubleden in de leeftijd van 27 jaar en ouder mogen helaas alleen trainen in tweetallen. Een vorm van leeftijdsdiscriminatie, waarvoor je helaas niet een klacht kunt indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Het voelt niet goed om de boodschapper te zijn van slechte berichten, want zo voel ik dat wel. Toch gloort er voor de jeugdteams / -elftallen die vallen in de A-categorie nog enige hoop. Indien die spelen in de hoofdklasse of hoger, dan houdt de KNVB de deur open voor hervatting van de competitie. Indien deze teams vanaf 24 maart weer zonder enige beperking mogen trainen en de overheid toestemming geeft om weer in competitieverband te mogen voetballen, dan zal de competitie hervat worden vanaf 17 april.

Hoe gaan wij ervoor zorgen, dat de competitie hervat kan worden en dat er gespeeld kan worden om De Regio Cup?

Houd je aan de maatregelen om besmettingen te voorkomen. Dus het gaat om jouw eigen gedrag.

Met sportieve groeten en STAY SAFE and HEALTHY,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *