Nieuwjaarstoespraak voorzitter

Wat hadden wij elkaar graag gezien voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van onze vereniging. Helaas kunnen wij elkaar nog niet fysiek ontmoeten in onze kantine vanwege de uit den treure besproken pandemie, die ons in zijn greep heeft. Er lijkt gelukkig licht aan de tunnel met het vaccineren en we kunnen weer stil hopen op wat meer roering en beweging op het sportpark.

Traditiegetrouw startten wij het nieuwe jaar altijd met de snertloop gevolgd door een wedstrijd van de eerste selectie tegen oud PEC Zwolle. Jullie begrijpen dat dit geen doorgang heeft kunnen vinden. De afgelopen maanden zijn er helaas ook gewoon te weinig wedstrijden mogelijk geweest. De kantine dicht, de kleedkamers (gedeeltelijk) dicht. Alleen trainen en voor het overgrote deel van de tijd en de teams geen competitie. Senioren die maar met maximaal vier personen op het veld stonden om toch maar in beweging te blijven en die in de zomer buiten zeer fris met een mooie geïmproviseerde douche werden afgespoeld. Het terras deed verder goede dienst als gezelligheidsplek. De kantine omzet was van een hoog derde helft niveau, hoewel af en toe de 1,5 meter afstand houden dan wel moeilijker werd. Een aantal andere activiteiten zijn ook niet doorgegaan, zoals het altijd mooie pupillenkamp en de geplande reis van de 1e en 2e selectie naar Ierland. Andere activiteiten van Stichting Wijz en Sport Elite hebben in deze tijd wel een plekje op ons sportpark gevonden.

Voor het stilleggen van de competitie stond onze eerste selectie op een zeer verdienstelijke 6e plek. Als kersvers promovendus van de 3e klasse waren wij het hoogst geklasseerde elftal. Het was het laatste seizoen van Joop van Dijk. Hij besloot na 4 seizoenen HTC te verlaten, na in zijn derde seizoen met het team ons weer eens een kampioensfeest te hebben gegund. Gelukkig hebben we met Arjen Plessen een zeer goede opvolger als trainer van de eerste selectie gevonden. Ook waren de spelers van het tweede elftal en de selectie keepers blij met het aantreden van nieuwe, zelfs twee mans sterke, trainerscombinaties. Wij hopen na dit vreemde seizoen toch nog langer van hun inbreng te kunnen genieten. Voor de oudere jeugd en senioren staat de tijd nu wat meer in het teken van in conditie blijven.

Qua voetbal zijn de jongste jeugd en de ukken op de zaterdagochtenden wel fanatiek doorgegaan. Wat zelfs tot aanwas van ukken heeft gezorgd. Na de feestdagenstop heeft de jeugdcommissie samen met Sportservice Zwolle allerlei activiteiten voor de jongere leeftijdsgroepen gepland staan.

Ook bestuurlijk waren er de nodige veranderingen. Het vrijwel geheel nieuwe bestuur dacht de nodige vervolgstappen te kunnen zetten, maar werd door de harde realiteit van de corona gedwongen de bakens behoorlijk te verzetten. Wij zijn samen een vereniging waar we lid van zijn, in tegenstelling tot een commercieel bedrijf als bijvoorbeeld een sportschool. Samen houden we de club in stand met onze contributie en gewaardeerde sponsoren, daarmee moeten we alle door lopende kosten betalen. Ook in deze voor ons allemaal spannende tijden.

We proberen de leden zo veel als mogelijk is, gebruik te laten maken van alle faciliteiten. We zijn daarbij afhankelijk van beperkingen of juist mogelijkheden en compensatie maatregelen van overheid en KNVB. Natuurlijk probeert de vereniging zoveel mogelijk maatregelen te nemen om de kosten voor alle leden zo laag mogelijk te houden. Gelukkig hebben we niemand die de vereniging de rug heeft toegekeerd. Sterker vele leden hebben de schouders er nog extra onder gezet. Helaas hebben we van 1 van deze projecten niet kunnen genieten; de grote tent heeft (zonder de nog net niet aangebrachte stormbanden) de storm helaas niet overleefd.

Het komende jaar staan er, buiten de hopelijk snelle opstart van het voetbal, gelukkig nog mooie projecten op de rol. Zo gaan wij de beweegtuin en een twinfield realiseren. Deltion gaat verder met vakmensen in wording het clubgebouw binnen van een frisse laag verf voorzien. De net nieuw vormgegeven website wordt gevuld, waarvoor ieders inbreng meer dan welkom is. Ook worden er op termijn waarschijnlijk drie geasfalteerde basketbalvelden aangelegd op ons sportpark achter het hoofdveld, waarmee een samenwerking met de basketbalvereniging vorm kan krijgen. Het past bij onze visie “meer dan voetbal alleen”.

Er komen weer betere tijden aan. Straks weer je lekker uitleven op het veld, die ene goal, of dat drankje op het terras. Samen met elkaar, onze nieuwe hoofdsponsor Sport Inn en alle andere trouwe en nieuwe sponsoren hebben wij het volste vertrouwen, dat we een mooi nieuw jaar tegemoet gaan.

We wensen iedereen een sportief maar vooral gezond 2021 toe met veel hoogtepunten!

Namens het bestuur van svHTC,

Harm-Peter Wijnstok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *