Velden, Trainen en Veldbezetting

Na de zomerstop willen veel teams weer volop gaan trainen om in optima forma te kunnen starten aan de bekerwedstrijden. Vaak eerder dan de velden zijn vrijgegeven om te gebruiken. Het hoofdveld blijft dan als trainingsveld over maar deze is vaak bezet. Hoe zit dat?

svHTC huurt de velden van de Gemeente. De Gemeente laat het onderhoud van de velden uitvoeren door de ROVA. Deze zomer hebben we te maken gehad met extreme droogte die een aanslag hebben gepleegd op de velden. Om deze reden is er extra  ingezaaid. Echter niet met de juiste korrels graszaad. Dit heeft geleid dat de toplaag moets worden verwijderd en er opnieuw ingezaaid moest worden.  Het trainingsveld (en ook veld 3 ) is daarom nog niet klaar om het te kunnen betreden.  Veld 2 is wel vrijgegeven maar heeft geen verlichting.

Als tijdelijke oplossing is er vanaf volgende week mogelijk om het verlichte kunstgrasveld aan de overzijde te gebruiken. Dit kan tot zaterdag 15 september 2018.  Op dat moment wordt er bekeken of het trainingsveld weer kan worden vrijgegeven.

Er mag op veld 2 licht getraind worden

Ieder jaar wordt een veldindeling gemaakt waarin wordt bepaald wie wanneer op welk veld mag spelen. Op dit moment doet Joas van Reijd dit. Als er van het jaarplan afgeweken moet worden vanwege een oefenwedstrijd, inhaalwedstrijd, of andere activiteit, dan moet dit met Joas afgestemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *