HTC vrouwen lands kampioen beachsoccer

HTC Vrouwen 1 doet al jaren mee aan het NK Beach Soccer. Na meerdere kampioenschappen te hebben behaald in het verleden, lukte het de laatste paar edities steeds net niet. Na drie finales te hebben verloren, moest het dit jaar dan toch eindelijk gaan gebeuren.

Euro Winners cup
De dames waren vastberaden om dit seizoen de felbegeerde titel eindelijk weer een keer binnen te slepen. Voordat het Eredivisie seizoen begon, is er ervaring opgedaan in Nazaré, Portugal op de Euro Winners Cup. Het was de tweede keer dat de HTC’ers deelnamen aan dit toernooi, vorig jaar werd het toernooi op Sicilië in Italië gehouden. De Euro Winners Cup is de ‘Champions League’ onder het beach soccer. De landskampioenen van diverse Europese landen strijden om de Europese titel. Ondanks dat HTC tweede was geëindigd in de competitie, had de club een wildcard gekregen. Tijdens dit toernooi, dat werd gehouden van 29 mei t/m 2 juni, hebben de Tuinders veel geleerd. In de poulefase waren ze ingedeeld bij een Frans, Portugees en een Russisch team. De dames waren dicht bij een tweede plek wat recht zou geven op plek in de volgende ronde. Helaas kwamen ze daarvoor net tekort en moest er verder worden gespeeld voor de lagere plekken. De dames zijn uiteindelijk 13e geworden van de in totaal 20 teams die meededen aan het toernooi.

Eredivisie
De HTC Vrouwen hadden niet veel tijd om uit te rusten van de Euro Winners Cup. Het weekend erna startte de Nederlandse competitie namelijk weer. De dames konden dat eerste weekend ook direct aan de bak. Er stonden wedstrijden tegen VIOD en DTS Ede op het programma, de landskampioen en de nummer 3 van het vorige seizoen. Een zware kluif, maar HTC won beide wedstrijden overtuigend. Een goed begin van de competitie. Na deze speelronde volgden er nog wedstrijden tegen de overige teams op locaties als Scheveningen, Zwolle en Amsterdam. HTC bleef ongeslagen en eindigde zodoende als eerste in de stand.

Finale Play-offs
Met beach soccer is het gebruikelijk dat de eerste vier teams in de stand zich plaatsen voor de finale play-offs in Scheveningen. Aangezien de HTC vrouwen overtuigend als eerste waren geëindigd, was het al snel duidelijk dat ze zich konden opmaken voor het finale weekend. In de halve finale troffen ze de nummer 4 van de competitie: Beach Soccer Zeeland. HTC bleek een maatje te groot voor de Zeeuwsen getuige de 7-2 overwinning. De finale was weer bereikt!

Finale
KTP Nieuwroden had de andere halve finale gewonnen van DTS Ede. Dit betekende dat KTP Nieuwroden de tegenstander zou worden in de eindstrijd. In de competitie was dit al een zware tegenstander gebleken voor HTC. Tijdens de speelronde in Zwolle kon HTC pas afstand van ze nemen in de verlenging. Een geduchte tegenstander dus voor HTC. En dat bleek andermaal tijdens de finale. Binnen 2 minuten keek HTC al tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig raakte de dames daar niet van in de war en bleven ze geduldig zoeken naar momenten. Dit resulteerde dan ook in een 3-2 voorsprong. Toch werd ook die voorsprong niet lang behouden en scoorde Nieuwroden tweemaal. Voor het einde van de tweede helft, kwam HTC nog terug tot 4-4 en maakte Virginia Speek met een halve omhaal de 5-4. Dit bleek na afloop ook de winnende treffer doordat er in de derde helft niet meer werd gescoord (Een beach soccer wedstrijd bestaat uit drie helften van ieders 12 minuten). Na het fluitsignaal was er een grote ontlading te zien bij de speelsters en de technische staf. De titel werd eindelijk binnengehaald na al die tweede plekken van de afgelopen jaren. Bovenop het dakterras werd de nieuwe landskampioen bij de vrouwen gehuldigd en kon de schaal de lucht in. HTC is door de titel in ieder geval weer zeker van deelname aan de volgende editie van de Euro Winners Cup in 2018.


Speelsters:
Annelies Martijn
Céline van Velsen
Janine Pullen
Jennieke de Pater van der Pol
Kelly Dekker
Marianne ten Brinke
Marije de Laat
Marijke Tip
Stef Saaltink
Tess van der Flier
Valerie Seinen
Virginia Speek

Technische staf
Hoofdtrainer: Thomas Korenromp
Assistent-trainer: Mark Groenewoud
Verzorgster: Sandra Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *